Aktivitetsbeskrivelse:


StreetCamp er en skate camp hvor vi ikke kun arbejde med at få deltagerne til at blive bedre til at skate. det er i høj grad også en kamp hvor deltaterne bliver intruduseret for viden der kan hjælpe og støtte dem til at påvirke og udvikle skate kulturen selv.

Første dag så mødes alle kl. 09.00 ved Teknisk skole, Adresse, Pulsen 4, 4000 Roskilde

SKATELAB  

SKATELAB Basics er første aktivitet på STREETCAMP og handler om at vurdere børnenes evner.

De tre hold finder deres udstyr og samles ved Hal 12s indgang hvor de præsenteres for deres respektive aktivitetsværter + -hjælpere, samt de basisøvelser som de skal igennem. Herefter skates der i Rabalderparken, hvor værter, hjælpere og børneguides alle får en fornemmelse af hvilket niveau børnene er på. Der vil være fokus på at blive tryg på sine hjul, skabe venskaber i holdene, samt at lege. Det skal bære præg af at vi skal lære hinanden at kende, og gerne være lidt ’fri leg’-agtigt, samtidig med at aktivitets værterne sørger for at udfordre børnene.
SKATELAB 1,2,3


På SKATELAB skal der skates. De tre aktivitetsværter inspirerer børnene og udvikler deres evner for hvert LAB. Der er tre locations, en per hold: 1 – Rabalderparken, 2 – Darupparken, 3 – Hal 12.

De hold der er skifter location for hvert SKATELAB. De hold der skal i Darupparken lærer her at færdes i trafikken, da de selv skal skate fra Musicon hen til Darupparken.

Alle børn bærer fuldt sikkerhedsudstyr.WORKSHOP - BUILD IT

STREETCAMP’s tegne- og byggeworkshop deles op i to dele. I første del skal vi kigge lidt på hvordan man nemt og hurtigt kan tegne de ideer op som man går rundt og tænker på. Ved at tegne sin ide bliver det nemt at vise og fortælle andre hvad det er man har i tankerne. Tegningen gør det desuden også muligt at bestemme hvor lang, hvor høj og hvor bred skaterampen skal være.

Vi skal bruge et tegneprogram som hedder GoogleSketchUp til at tegne de gode ideer op. Programmet er gratis at bruge og kan downloades fra hjemmesiden http://www.sketchup.com/products/sketchup-make

Det er SketchUp-Make vi vil bruge og man behøver ikke at kende programmet i forvejen.

Vi sidder i Hal 12’s eventrum. Børnene deles op i grupper á 3 børn. De samarbejder om at tegne en af følgende elementer: quarterpipe, bank eller box.


Når deltagerne har lært at tegne lidt så er det tid til at komme vidder og prøve at bygge en rigtig  skate rampe. Deltagerne kommer ikke til at bygge den rampe de har tegnet, da det ikke er muligt at forberede i tide. De kommer i stedet til at bygge en sammenhængende street area sammenl. Her vil vi dele deltagerne op i grupper på 4-5 deltagere. Her vil hver gruppe så få tildelt et byggesæt som de så skal samle sammen med en børneguide. På denne måde kan hver gruppe være med til at bygge et samlet mobilt street areal på under 2 timer. Så deltagerne virkelig oplever at man kan gøre en forskel selv og det ikke er så svært at bygge ramper. Vi håber på at de kan bruge denne viden til måske at bygge vidder derhjemme.


WORKSHOP - STREET CUP

STREET CUP er en konkurrence hvor børnene konkurrerer mod hinanden internt på deres hold.


 

Formålet med en konkurrence er at vise dem denne del af skate-kulturen. Alle professionelle skatere konkurrerer. Børnene skal lære at være afslappede omkring konkurrencer, da det er en del af street-kulturen. Det er en anden måde at hygge sig med sine venner på, ligesom en god skate-session. Børnene lærer at rose hinanden og hjælpe hinanden. Deltagerne skal også være med til at planlægge og afvikle konkurrencen. Det hele er meget ned på jorden og det er mest for hyggens skyld og oplevelsen at konkurrere.


Et færdigt program kommer sener